Anno 1422
Gilde Sint Leonardus
Beek en Donk

Het laatste nieuws van het gilde Sint Leonardus.

Verslag Fietste mee 2019

Tekst : Mooilaarbeekranrt.

Een geslaagde 30ste editie van de ´Fietste Mee´ tocht

“Een geslaagde middag, ondanks het weer!”

Beek en Donk - Een jubileum voor de ‘Fietste Mee’ tocht, afgelopen maandag was alweer de 30ste editie van dit mooie evenement. Sinds vijf jaar ligt de organisatie in de handen van Stichting Goede Doelen Laarbeek, een samenwerkingsverband van het Leonardusgilde en de Scouting Beek en Donk. Jong en oud waren aanwezig op deze enigszins bewolkte 2e Pinksterdag.

Vanaf 11.00 uur verzamelde zich ruim 200 deelnemers bij de blokhut van de Scouting in Beek en Donk, het start- en eindpunt van de fietsroute. Ook dit jaar was er weer een prachtige route uitgezet van ongeveer 35 kilometer. Deze keer ging de route bijvoorbeeld via Erp en Gemert. Tijdens de fietsroute konden de deelnemers op drie punten even rusten, wat drinken en lekkers krijgen. Al met al zou het een fietstocht van ongeveer 3 tot 3,5 uur worden.
Voor de tweede keer dit jaar is er ook een mountainbike route uitgezet. Deze route kwam ook langs twee van de rustpunten en ging verder over landwegen en uitdagende single-tracks.
‘Helaas heeft de mountainbike route tot nu nog weinig aanmeldingen’, vertelt Joris Coolen van de Scouting Beek en Donk. ‘Wij zijn nu aan het bekijken hoe we dit volgend jaar gaan aanpakken. Er zijn genoeg mountainbike groepen in Laarbeek, hopelijk kunnen we deze volgend jaar ook verwelkomen.’

Opbrengst voor een goed doel
Elk jaar kiest Stichting Goede Doelen Laarbeek een goed doel uit waar de opbrengst van de ‘Fietste Mee’ tocht aan gedoneerd word. Ze kiezen bijvoorbeeld voor kleinschalige ontwikkelingsprojecten en sociaal maatschappelijke instellingen uit Laarbeek. ‘Zo hebben we een paar jaar geleden, via een zuster van Het Missieklooster Heilig Bloed uit Aarle-Rixtel, spullen aangeschaft voor een revalidatiecentrum in Afrika. Dit jaar is er gekozen voor Stichting De Zonnebloem Laarbeek.’
De Zonnebloem is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor thuiswonende zieken en mensen met een lichamelijke beperking door ziekte, handicap of gevorderde leeftijd. Met de opbrengst van deze dag kan de stichting activiteiten en uitstapjes blijven organiseren voor gasten uit Aarle-Rixtel, Beek en Donk, Lieshout en Mariahout. Denk bijvoorbeeld aan een busreis, een picknick of ontspanningsmiddagen.

Loterij en live muziek
Na zo’n 35 kilometer gefietst te hebben, konden de deelnemers na afloop genieten van een hapje en een drankje verzorgt door leden van de Scouting en de Gilde. De live muziek werd geregeld door Yannick van Boerdonk. Zijn tante speelt in de Bakelse band Rewind. Deze band bestaat al zo’n 20 jaar en speelt covers uit de jaren 60, 70 en 80 met een eigen sausje!
Voor alle deelnemers die de uitslag van de loterij gemist hebben, zetten we hier de winnaars nog even op een rij.
De winnende lotnummers voor de waardebon van Jan Linders 7,50 euro zijn: 2076, 2410, 2751, 2105 en 3156.
De winnende lotnummers voor de waardebon van Jan Linders 10 euro zijn: 2721, 2462, 3160, en 2566.
Het winnende lotnummer van het boodschappenpakket: 3088.
De winnaars van de bon van Snoeperij Jantje: Ebbe Grasser en Rik Verheijen.
De winnaar van de bon van Okado: Petra Jansen.

 

Alle prijzen kunnen worden opgehaald bij Jan Rovers, Margrietstraat 5 te Beek en Donk (06-21650038).


Laatst bewerkt op 25 june, 13:44. Geplaatst op 25 june, 13:34.

Kringwedstrijd 2 juni 2019

Schutters Gilde Sint Leonardus Donck doen goede zaken bij kringschietwedstrijd Brabants wipschieten.

Op zondag 2 juni ’19 heeft er weer een kringwedstrijd Brabants wipschieten plaats gevonden op het schietterrein ’t Wipke , georganiseerd door het Gilde Sint Leonards uit Beek en Donk. De weersomstandigheden waren goed, veel zon en hoge temperaturen.  De schutters van Leonards gilde waren oppermachtig. Geert-Jan van Rixtel Bzn schoot zich tot Erekampioen. Mario van den Elsen werd 1e op het onderdeel personeel net voor Annie Rovers die 2e plaats bezette. Jan Rovers wist op het onderdeel vrije hand de 4e plaats te veroveren. Het viertal werd gewonnen door de schutters van het Gilde Sint Léonards uit Beek en Donk met de schutters: Mario van den Elzen, Jan Rovers, Annie Rovers en Geert-Jan van Rixtel Bzn . 

De schutters van het Sint Servatius gilde uit Lieshout behaalde de volgende prijzen Personeel 3e Goen Vorstenbosch, 6e Bert Vorstenbosch Reserve kampioen Goen Vorstenbosch Onderdeel Bejaarden 1e Gerard van de Linden. Het gilde St. Antonius en St. Sebastianus  uit Gemert behaalde de volgende prijzen Vrije Hand 3e Hans van den Boomen, 6e Toon van Dommelen.  Verder waren er puistprijzen voor 2e Tonny Gevers, 3e Geer-Jan van Rixtel Bzn ,4e Gerard Maas, 5e Toon van Dommelen, 6e Jo Verhoeven en 7e Tijmen de Boer.

Tekst en Foto Henk van de Velden Onze Lieve vruw Aarle-Rixtel.

Laatst bewerkt op 4 june, 19:30. Geplaatst op 4 june, 19:17.

Fietste mee 2019.

30e  Fietste Mee met Live Muziek van Rewind uit Bakel.

Op 2e Pinksterdag wordt dit jaar alweer voor de 30e keer de Fietste Mee tocht georganiseerd. De organisatie hiervan ligt sinds vijf jaar in handen van Stichting Goede Doelen Laarbeek, een samenwerkingsverband van het Leonardusgilde en de Scouting Beek en Donk, opgericht om kleinschalige ontwikkelingsprojecten en sociaal maatschappelijke instellingen uit Laarbeek te steunen.  

Voor gezinnen én mountainbike-liefhebbers

Waar we in het verleden voornamelijk mensen uit Beek en Donk deelnamen, zien we nu dat de fietstocht ook steeds meer bekendheid geniet in de overige kernen van ons mooie Laarbeek. En dat is natuurlijk niet zo verwonderlijk. Elk jaar wordt er weer een prachtige en veilige route uitgezet van ongeveer 35 kilometer. De route wordt onderbroken door drie rustpunten waarbij de deelnemers iets te drinken en wat lekkers krijgen. Naast deze route is er ook voor de tweede maal een Fietste MTB- route uitgezet voor mountainbikers. De mountainbikeroute komt langs twee van de posten en voert over landwegen en uitdagende single-tracks. Voor deelnemers aan deze route, geldt dat zij zelf over een mountainbike en de bijbehorende fietservaring dienen te beschikken. 

 

Opbrengst voor De Zonnebloem

In 2019 gaat de opbrengst van de Fietste Mee naar stichting De Zonnebloem in Laarbeek. De Zonnebloem is een landelijke vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor langdurig lichamelijk zieken, lichamelijk gehandicapten en hulpbehoevende ouderen. De Zonnebloem in Laarbeek bestaat uit 4 afdelingen in Aarle-Rixtel, Beek en Donk, Lieshout en Mariahout. Zij organiseren voor mensen met een lichamelijke beperking een bezoek bij mensen thuis, een dagje weg of een vakantie. 

 

Praktische informatie

Tussen 11.00 en 13.00 bent u welkom in de blokhut van Scouting aan de IJsweg in Beek en Donk (achter de vroegere basisschool De Raagten) om een stempelkaart en de routebeschrijving op te halen. De tocht zal ook hier eindigen. Na afloop is er nog een gezellig samenzijn en zal de trekking van de loterij plaatsvinden. De Bakelse band Rewind zal het publiek vermaken met live-muziek uit de jaren 60, 70 en 80. Ook niet-fietsers zijn hierbij van harte welkom.

De deelname aan de fietstocht bedraagt slechts 3 euro. Kinderen beneden de 12 jaar mogen onder begeleiding gratis meefietsen. Na afloop worden er onder de deelnemers met een afgestempelde deelnemerskaart drie leuke prijsjes verloot, één voor een volwassene en twee voor kinderen. Ook kunt u deelnemen aan een loterij waar u voor 50 cent een lot kunt kopen. De opbrengst hiervan gaat eveneens naar Zonnebloem Laarbeek.

Let op: het is enkel mogelijk om contant te betalen.

Wij nodigen iedereen uit Laarbeek van harte uit om mee te doen met deze gezellige fietstocht en zien u graag op 10 juni, Tweede Pinksterdag.

(De kleurrijke flyers voor de Fietste Mee tocht, evenals de dozen voor de loterij, zijn ontworpen en gemaakt door deelnemers van dagbestedingscentrum De Nieuwe Werf uit Beek en Donk (Stichting ORO) waarvoor onze hartelijke dank.)

Laatst bewerkt op 29 may, 17:15. Geplaatst op 29 may, 15:57.
Nieuwere berichten » «Oudere berichten