Anno 1422
Gilde Sint Leonardus
Beek en Donk

Het laatste nieuws van het gilde Sint Leonardus.

Koningschieten en Kermis activiteit.

Na de hete maanden van de laatste tijd hopen we dat er nog enkele zomerse dagen overblijven voor het vieren van de Beek en Donkse kermis.

Door het gilde St. Leonardus wordt de kermis geopend op vrijdag 9 september a.s. om 19.00 uur temidden van de vele attracties op het P.v.Thielplein.

Op zaterdag 10 september vinden alle activiteiten van het gilde plaats op het schietterrein ’t Wipke. Dat geldt dus voor het traditioneel koningschieten,  koningskruis schieten, luchtbuksschieten voor de jeugd en het schieten van de kermiskoning(in).

Het kermisprogramma op zaterdag  10 september ziet er als volgt uit:

09.30 uur: Bijeenkomst gildebroeders op ’t Wipke  om de afgaande koning  Geert-Jan van Rixtel Bzn een vendelgroet te brengen. Hierna volgt een bezoek aan de Leonarduskapel.

12.15 uur: Broodjes en soep op ’t Wipke

13.00 uur: Ontvangst van de gasten op ’t Wipke. Er is dan nog een mogelijkheid om kruisloten te kopen.

13.15 uur: Aanvang koningschieten. Het belooft ook dit jaar weer een spannende strijd te worden onderling tussen de Gildebroeders. Ook niet-gildebroeders van 25 jaar of ouder en wonende in Beek en Donk mogen aan het koningschieten deelnemen.

 Zodra het laatste restje van de vogel gevallen is, wordt de nieuwe koning geïnstalleerd.

15.30 uur: Luchtbuksschieten voor de jeugd tot 18 jaar. Wie neemt de plaats in van de huidige jeugd-kermiskoning Mike Manders ???                                                                                                                                                                                  

16.00 uur: Koningskruisen schieten. Kruisloten moeten voor 15.30 uur gekocht zijn.

18.00 uur: Zowel dames als heren boven 18 jaar mogen deelnemen aan de strijd om de titel van kermiskoning of–koningin. Deze titel schept geen enkele verplichting t.o.v. het gilde. Het is enkel voor de eer en gezelligheid.

Helaas moeten we afscheid nemen van onze kermiskoningin 2021 Annemiek de Loos , maar ongetwijfeld zal zij zich mengen in de strijd om de titel wederom in ontvangst te nemen.

Wij wensen u allen prettige kermisdagen en u bent op zaterdag 10 september van harte welkom op ’t Wipke.

Gilde St. Leonardus Beek en Donk.

Laatst bewerkt op 11 august 2022, 09:52. Geplaatst op 11 august 2022, 09:46.
Volgende »« Vorige