Anno 1422
Gilde Sint Leonardus
Beek en Donk

Het laatste nieuws van het gilde Sint Leonardus.

Verslag kermis 8 september 2018

Gildebroeder Mario van den Elsen voor de vierde keer koning van het St. Leonardusgilde

Nadat het gilde St. Leonardus uit Beek en Donk op vrijdagavond 7 september 2018 de kermis had geopend  volgde op zaterdag 8 september tijdens een prachtige zomerdag een druk programma’, waarbij met veel spanning werd uitgezien naar de nieuwe koning voor het gildejaar 2018-2019.

Al vroeg in de morgen trok het gilde met trom, vendels en vaandel naar Mario van den Elsen om de afgaande koning een vendelgroet te brengen. Hierna werden we bij hem gastvrij onthaald. Na een borrel en een broodje was het tijd voor de gebedsdienst in de Leonrduskapel. Omdat onze gildepastor niet aanwezig kon zijn werd zijn taak waargenomen door gildebroeder Cees Huijbregts.

Na de gebedsdienst werd weer koers gezet naar ’t Wipke om samen met de gildebroeders en gildezusters en enkele genodigden te genieten van een goed verzorgde lunch.

Rond de klok van 13.30 uur startte het officiële programma met een drievoudige rondgang om de koningsvogel voor de verwijdering van de boze geesten en werd de zegen gevraagd voor de koningsvogel, zodat die met een gerust hart in flarden kon worden geschoten. Wie het laatste stukje eraf schoot mocht zich de nieuwe koning noemen. Op het 121ste schot was het raak. Mario van den Elsen haalde het laatste stukje  naar beneden en is nu tweemaal achter elkaar en voor de vierde keer koning van ons gilde.. Mario van harte gefeliciteerd en wij wensen jou weer een heel gezellig koningsjaar.

Na de installatie van de nieuwe koning traden drie zusters aan van het Kostbaar Bloed te Aarle-Rixtel om ten overstaan van het bestuur van de Stichting Goede Doelen een cheque in ontvangst te nemen van € 1000,- Dit was het netto bedrag van de Fietste Mee 2018 . Het toegezegde bedrag gaan de zusters gebruiken voor de bekostiging van een project ten behoeve van kinderen met een lichamelijke beperking in de Oostkaap van Zuid Afrika.

Bij het kruisschieten viel André van Nunen met 2 kruisen in de prijzen en Jan Huijbers mocht het derde kruis in ontvangst nemen.

Het jeugd geweerschieten werd gewonnen door Mike Manders  Er werd nog een tweede wedstrijd gehouden onder de jeugd en de winnaar was Raf van der Bruggen.’

Ten slotte volgde nog een laatste activiteit: het schieten van de kermiskoning(in). Het was weer een spannende wedstrijd en gildezuster van het St. Antoniusgilde Jolanda Steegs wist bij het 63ste schot de titel van kermiskoningin te bemachtigen.

Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd  en graag willen wij iedereen, die heeft meegewerkt aan onze gilde-activiteiten hartelijk danken voor de spontane medewerking.

Gilde St. Leonardus Beek en Donk

Laatst bewerkt op 11 september 2018, 16:13. Geplaatst op 10 september 2018, 11:14.
Volgende »« Vorige