Anno 1422
Gilde Sint Leonardus
Beek en Donk

Kermis

1 2 3 4

Kermis 2022 deel 2

Zaterdag, 10 september j.l, vond op schietterrein Het Wipke het traditionele jaarlijkse koningsschieten bij het Sint-Leonardusgilde plaats.

Het was de vijfde keer dat Jan Huijbers zich tot koning schoot. Hij deed het al in 1966, 2008, 2010 en 2014.  Zich vijf keer tot koning schieten (of driemaal achter elkaar) geeft recht op de titel van Keizer van het Sint-Leonardusgilde. Helaas voor Jan is keizer Mario van den Elsen in 2021 als keizer geïnstalleerd en er kan binnen het gilde slechts één keizer zijn.

Verder werd er om het kermiskoningsschap geschoten. Dat werd na het 79e schot Dennis van Ham. Hij heeft al eens een keer ervaren hoe het is om kermiskoning te worden, want het was het de tweede keer.

Te gelijker tijd kon ook de jeugd haar schietkunsten vertonen. Daar werd geschoten met een luchtbuks, want beneden de 18 jaar mag niet met een geweer geschoten worden. Bij de jeugd werd Ralf van der Bruggen kermiskoning en behaalde Len van der Bruggen bij het plaatjes schieten met de luchtbuks een 1ste prijs.

1 2 3 4