Anno 1422
Gilde Sint Leonardus
Beek en Donk

Het laatste nieuws van het gilde Sint Leonardus.

Verslag kermis 2017

Mario van den Elsen voor de derde keer

Koning van het Gilde St. Leonardus.

Zaterdag jl. 9 september 2017 was het weer een spannende dag voor het Gilde St. Leonardus Beek en Donk.

’s Morgens om 9 uur vertrokken we al naar onze afgaande koning Geert-Jan van Rixtel( Bzn), gevolgd door een gebedsdienst  in onze Leonarduskapel aan de Goorloop. In zijn overweging benadrukte onze Gildeheer dat we geen zorgen moeten maken over ons lichamelijk welzijn, maar ons meer moeten richten op ons geestelijk welzijn en het welzijn van de hulpbehoevenden in onze samenleving.

Terug op schietterrein ’t Wipke, hadden onze gildezusters alles weer klaar staan om samen met hen en enkele genodigden te genieten van een heerlijke maaltijd, bestaande uit erwtensoep met broodjes.

Om 13.30 uur startte het officiële programma met de wijding van de vogel en een drievoudige rondgang  om de koningsvogel. Gildeheer Franklin De Coninck, burgemeester Frank v.d. Meijden en de afgaande koning losten de eerste schoten, gevolgd door alle gildebroeders op volgorde van leeftijd.

Hierna werd de strijd aangebonden door een tiental gildebroeders. Al heel gauw, na het zestigste schot, werd het laatste stukje van de vogel neergehaald door onze gildecommandant Mario van den Elsen, die voor de derde keer de koningsketting kreeg omgehangen. Mario, van harte proficiat en wij wensen jou weer een heel gezellig koningsjaar toe.

Direct na de installatie van de nieuwe koning begon het prijsschieten. De 15 levensmiddelenpakketten vielen op de volgende nummers:

258  407  544  800  805  822  919  1020  1045  1224  1402  1435 1624  1688  1762.

Voor zover de prijzen niet persoonlijk zijn bezorgd, kunnen die worden afgehaald bij Jan Rovers, Margrietstr.5 te Beek en Donk, tel. 0492-463005.

Bij het kruisschieten wisten de volgende personen een zilveren kruis te bemachtigen: Erwin van der Bruggen, Piet Rovers en Willy v.d. Heijden.

De jeugd kermiskoning werd Kian van Berlo en de medaille werd toegekend aan Lars van Ham. Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd.

Toen begon de laatste activiteit: het schieten van de kermiskoning(in). Het werd erg spannend en Ine van Dinteren schoot het laatste stukje van de vogel er af en mag zich het hele gildejaar kermis- koningin van het St. Leonardusgilde noemen. De nieuwe koning hing haar de rode sjerp om en zij ontving van de voorzitter de symbolische handboeien van Leonardus. Verder nodigde hij haar uit het hele gildejaar bij alle belangrijke activiteiten aanwezig te zijn.

Ine, wij vinden het geweldig dat jij een jaar lang onze kermiskoningin bent. Jij was al erg betrokken bij het gilde maar dat wordt nu nog eens extra bevestigd. Van harte proficiat en wij hopen dat je erg zult genieten van deze titel.

 

Gilde St. Leonardus Beek en Donk.

 

Geplaatst op 12 september 2017, 12:20, laatst bewerkt op 12 september 2017, 13:29.
Volgende »« Vorige