Anno 1422
Gilde Sint Leonardus
Beek en Donk

Het laatste nieuws van het gilde Sint Leonardus.

Jeugd en kermiskoningin 2021

Jeugd kermisschieten en kermiskoningin Gilde Sint Leonardus

 

Op kermiszaterdag 11 september werd er niet alleen geschoten voor de nieuwe koning van het Gilde Sint Leonardus. Dit verslag kon U reeds vorige week in de MooiLaarbeekkrant lezen.

Nee, ook de jeugd ging schieten op een houten vogel. Dit was een wedstrijd voor de leeftijd onder 18 jaar en er werd geschoten met een luchtbuks. Mike Manders was de winnaar van 2018 en ook van 2019. In 2020 is het schieten niet doorgegaan i.v.m. corona. Een hele uitdaging voor Mike om het weer waar te maken. En het lukt hem om voor de derde keer de vogel naar beneden te halen. Proficiat Mike.

Daarnaast werd ook geschoten op plastic plaatjes zoals op de kermis. Kai Raaijmakers was diegene die er de meeste kon raken. Beide “mannen” kregen een medaille en Mike kreeg de sjerp om waarop zijn naam en het derde jaartal van hem wordt geborduurd.

Ook werd er geschoten om de drie felbegeerde koningskruizen. Deze werden gewonnen door Geert-Jan van Rixtel Bzn, Dion van Erp en Miranda van Bree.

Tenslotte volgde de strijd voor de titel van kermiskoning of -koningin. Het was weer een spannende strijd. Vorig jaar ging de eer naar Carl Raaijmakers, maar dit jaar werd het laatste restje van de vogel naar beneden geschoten door  Annemiek de Loos. Mario van den Elsen, keizer sinds 5 september 2021, hing de nieuwe kermiskoningin de rode sjerp om.                                                      Het komende jaar bestaat het gilde Sint Leonardus 600 jaar, Anno 1422. Annemiek wordt hierbij uitgenodigd om het komende gildejaar bij alle belangrijke gildefestiviteiten aanwezig te zijn. Annemiek van harte gefeliciteerd en wij wensen jou een mooi koninginnen-jaar.

Gildebroeders van het Gilde Sint Leonardus.

 

Geplaatst op 18 september 2021, 19:34
Volgende »« Vorige