Anno 1422
Gilde Sint Leonardus
Beek en Donk

Het laatste nieuws van het gilde Sint Leonardus.

Gildebroeder Frans Verhoeven.

Op zaterdagmorgen 22 mei 2021 bereikte ons het droeve bericht dat gildebroeder Frans Verhoeven van het Gilde Sint Leonardus te Beek en Donk, plotseling is overleden.

Via familie was Frans al heel lang bekend en betrokken bij het Gilde. In 1974 schoot hij zich tot koning en trok hij het koningsjaar op met de Rooi skut van de Donck. In 1987 schoot hij zich voor de tweede keer tot koning. Na dit koningsjaar deed hij een verzoek bij het Gilde  om lid te worden. Zodoende werd Frans in 1988 geïnstalleerd als gildebroeder van het Gilde Sint Leonardus. Het bleef niet bij deze twee keer want in 1992 werd hij voor de derde keer koning van ons Gilde.

Zijn functie binnen het gilde was zilverdrager, maar van zijn praktische kennis en kunde werd volop gebruik gemaakt. Frans was altijd bereidt om te helpen als er iets gedaan moest worden op ons schietterrein ’t Wipke, of bij onze Leonarduskapel aan de Goorloop. Ook bij het organiseren van activiteiten, zoals gildefeesten, koning schieten aan de Goorloop en later op ons schietterrein werd van zijn kunnen goed gebruik gemaakt.  Ook de laatste jaren, al ging het lopen wat moeizamer, Frans was er altijd bij. We zullen zijn aanwezigheid en betrokkenheid zeer zeker missen.

Vrijdag 28 mei nemen we met Gilde-eer afscheid van Frans zover we dit in kunnen vullen gezien de corona omstandigheden.

Bedankt Frans voor wie je was.

We wensen zijn vrouw Jo alle sterkte toe met dit enorme verlies.

Gildebroeders van het Gilde Sint Leonardus.

Laatst bewerkt op 22 may 2021, 16:07. Geplaatst op 22 may 2021, 15:48.
Volgende »« Vorige