Anno 1422
Gilde Sint Leonardus
Beek en Donk

Het laatste nieuws van het gilde Sint Leonardus.

Verslag Fietste mee 2019

Tekst : Mooilaarbeekranrt.

Een geslaagde 30ste editie van de ´Fietste Mee´ tocht

“Een geslaagde middag, ondanks het weer!”

Beek en Donk - Een jubileum voor de ‘Fietste Mee’ tocht, afgelopen maandag was alweer de 30ste editie van dit mooie evenement. Sinds vijf jaar ligt de organisatie in de handen van Stichting Goede Doelen Laarbeek, een samenwerkingsverband van het Leonardusgilde en de Scouting Beek en Donk. Jong en oud waren aanwezig op deze enigszins bewolkte 2e Pinksterdag.

Vanaf 11.00 uur verzamelde zich ruim 200 deelnemers bij de blokhut van de Scouting in Beek en Donk, het start- en eindpunt van de fietsroute. Ook dit jaar was er weer een prachtige route uitgezet van ongeveer 35 kilometer. Deze keer ging de route bijvoorbeeld via Erp en Gemert. Tijdens de fietsroute konden de deelnemers op drie punten even rusten, wat drinken en lekkers krijgen. Al met al zou het een fietstocht van ongeveer 3 tot 3,5 uur worden.
Voor de tweede keer dit jaar is er ook een mountainbike route uitgezet. Deze route kwam ook langs twee van de rustpunten en ging verder over landwegen en uitdagende single-tracks.
‘Helaas heeft de mountainbike route tot nu nog weinig aanmeldingen’, vertelt Joris Coolen van de Scouting Beek en Donk. ‘Wij zijn nu aan het bekijken hoe we dit volgend jaar gaan aanpakken. Er zijn genoeg mountainbike groepen in Laarbeek, hopelijk kunnen we deze volgend jaar ook verwelkomen.’

Opbrengst voor een goed doel
Elk jaar kiest Stichting Goede Doelen Laarbeek een goed doel uit waar de opbrengst van de ‘Fietste Mee’ tocht aan gedoneerd word. Ze kiezen bijvoorbeeld voor kleinschalige ontwikkelingsprojecten en sociaal maatschappelijke instellingen uit Laarbeek. ‘Zo hebben we een paar jaar geleden, via een zuster van Het Missieklooster Heilig Bloed uit Aarle-Rixtel, spullen aangeschaft voor een revalidatiecentrum in Afrika. Dit jaar is er gekozen voor Stichting De Zonnebloem Laarbeek.’
De Zonnebloem is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor thuiswonende zieken en mensen met een lichamelijke beperking door ziekte, handicap of gevorderde leeftijd. Met de opbrengst van deze dag kan de stichting activiteiten en uitstapjes blijven organiseren voor gasten uit Aarle-Rixtel, Beek en Donk, Lieshout en Mariahout. Denk bijvoorbeeld aan een busreis, een picknick of ontspanningsmiddagen.

Loterij en live muziek
Na zo’n 35 kilometer gefietst te hebben, konden de deelnemers na afloop genieten van een hapje en een drankje verzorgt door leden van de Scouting en de Gilde. De live muziek werd geregeld door Yannick van Boerdonk. Zijn tante speelt in de Bakelse band Rewind. Deze band bestaat al zo’n 20 jaar en speelt covers uit de jaren 60, 70 en 80 met een eigen sausje!
Voor alle deelnemers die de uitslag van de loterij gemist hebben, zetten we hier de winnaars nog even op een rij.
De winnende lotnummers voor de waardebon van Jan Linders 7,50 euro zijn: 2076, 2410, 2751, 2105 en 3156.
De winnende lotnummers voor de waardebon van Jan Linders 10 euro zijn: 2721, 2462, 3160, en 2566.
Het winnende lotnummer van het boodschappenpakket: 3088.
De winnaars van de bon van Snoeperij Jantje: Ebbe Grasser en Rik Verheijen.
De winnaar van de bon van Okado: Petra Jansen.

 

Alle prijzen kunnen worden opgehaald bij Jan Rovers, Margrietstraat 5 te Beek en Donk (06-21650038).


Laatst bewerkt op 25 juni 2019, 13:44. Geplaatst op 25 juni 2019, 13:34.
Volgende »« Vorige