Anno 1422
Gilde Sint Leonardus
Beek en Donk

Het laatste nieuws van het gilde Sint Leonardus.

Fietste mee 2019.

30e  Fietste Mee met Live Muziek van Rewind uit Bakel.

Op 2e Pinksterdag wordt dit jaar alweer voor de 30e keer de Fietste Mee tocht georganiseerd. De organisatie hiervan ligt sinds vijf jaar in handen van Stichting Goede Doelen Laarbeek, een samenwerkingsverband van het Leonardusgilde en de Scouting Beek en Donk, opgericht om kleinschalige ontwikkelingsprojecten en sociaal maatschappelijke instellingen uit Laarbeek te steunen.  

Voor gezinnen én mountainbike-liefhebbers

Waar we in het verleden voornamelijk mensen uit Beek en Donk deelnamen, zien we nu dat de fietstocht ook steeds meer bekendheid geniet in de overige kernen van ons mooie Laarbeek. En dat is natuurlijk niet zo verwonderlijk. Elk jaar wordt er weer een prachtige en veilige route uitgezet van ongeveer 35 kilometer. De route wordt onderbroken door drie rustpunten waarbij de deelnemers iets te drinken en wat lekkers krijgen. Naast deze route is er ook voor de tweede maal een Fietste MTB- route uitgezet voor mountainbikers. De mountainbikeroute komt langs twee van de posten en voert over landwegen en uitdagende single-tracks. Voor deelnemers aan deze route, geldt dat zij zelf over een mountainbike en de bijbehorende fietservaring dienen te beschikken. 

 

Opbrengst voor De Zonnebloem

In 2019 gaat de opbrengst van de Fietste Mee naar stichting De Zonnebloem in Laarbeek. De Zonnebloem is een landelijke vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor langdurig lichamelijk zieken, lichamelijk gehandicapten en hulpbehoevende ouderen. De Zonnebloem in Laarbeek bestaat uit 4 afdelingen in Aarle-Rixtel, Beek en Donk, Lieshout en Mariahout. Zij organiseren voor mensen met een lichamelijke beperking een bezoek bij mensen thuis, een dagje weg of een vakantie. 

 

Praktische informatie

Tussen 11.00 en 13.00 bent u welkom in de blokhut van Scouting aan de IJsweg in Beek en Donk (achter de vroegere basisschool De Raagten) om een stempelkaart en de routebeschrijving op te halen. De tocht zal ook hier eindigen. Na afloop is er nog een gezellig samenzijn en zal de trekking van de loterij plaatsvinden. De Bakelse band Rewind zal het publiek vermaken met live-muziek uit de jaren 60, 70 en 80. Ook niet-fietsers zijn hierbij van harte welkom.

De deelname aan de fietstocht bedraagt slechts 3 euro. Kinderen beneden de 12 jaar mogen onder begeleiding gratis meefietsen. Na afloop worden er onder de deelnemers met een afgestempelde deelnemerskaart drie leuke prijsjes verloot, één voor een volwassene en twee voor kinderen. Ook kunt u deelnemen aan een loterij waar u voor 50 cent een lot kunt kopen. De opbrengst hiervan gaat eveneens naar Zonnebloem Laarbeek.

Let op: het is enkel mogelijk om contant te betalen.

Wij nodigen iedereen uit Laarbeek van harte uit om mee te doen met deze gezellige fietstocht en zien u graag op 10 juni, Tweede Pinksterdag.

(De kleurrijke flyers voor de Fietste Mee tocht, evenals de dozen voor de loterij, zijn ontworpen en gemaakt door deelnemers van dagbestedingscentrum De Nieuwe Werf uit Beek en Donk (Stichting ORO) waarvoor onze hartelijke dank.)

Laatst bewerkt op 29 may, 17:15. Geplaatst op 29 may, 15:57.
Volgende »« Vorige