Anno 1422
Gilde Sint Leonardus
Beek en Donk

Gildefeest

1 2

Landjuweel Soest 3 september 2017

Han Konings: eerste en derde prijs op het landjuweel Soest

Zondag 3 september jl. heeft het Gilde St. Leonardus met een twintigtal gildebroeders en gildezusters deel genomen aan het Landjuweel Soest.

Een landjuweel, dat om de zeven plaats vindt, is een federatieve gildedag van een grootsere opzet dan de reguliere gildefeesten. Het is een evenement van ontmoeten, verbroedering en gezelligheid. Er vinden allerlei

activiteiten plaats op het gebied van onder meer sport, folklore en muziek.

Het landjuweel Soest werd georganiseerd door het Groot Gaesbeeker Gilde, ook wel het St. Aechten schuttersgilde van Soest genoemd. De feestelijkheden begonnen al op 19 augustus met als hoogtepunt de gildedag op 3 september  jl.. In totaal namen 123 gilden deel aan dit landjuweel. Na enkele toespraken volgde de massale opmars. Een kleurig gezicht voor de duizenden toeschouwers, waaronder ook Kardinaal Eik.

Na de officiële opening vertrokken de gildebroeders en gildezuster in een optocht door Soest met zijn prachtig natuurschoon.. Onze standaard-rijder Han Konings maakte voor ons gilde de weg vrij met zijn Friese ruin Timen, waarmee hij de eerste prijs behaalde in de optocht en bij de wedstrijd ringsteken de derde prijs. Han, wij zijn erg trots op jou en wij willen je van harte feliciteren met het behalen van deze twee prijzen.

Na de prijsuitreiking werd onder het genot van een biertje nog gezellig nagepraat in de mooie feesttent. En om acht uur vertrokken we, goed voldaan,  met de bus naar Beek en Donk

 

Gilde St Leonardus Beek en Donk.

1 2