Anno 1422
Gilde Sint Leonardus
Beek en Donk

Algemene foto's

1 2 3

Donckse Wij-ing 26 mei 2019

Op zondagmorgen 26 mei 2019 werd om 10.00 uur een openluchtviering gehouden bij de St..Leonarduskapel aan de Goorloop (hoek Kapelstraat-Lage Heesweg) 

Dit jaar was het een Eucharistieviering, voorgegaan door Pastoor Jos Verbraeken en diaken/gildeheer Franklin De Coninck. Het was een sfeervol samenzijn van gildebroeders, gildezusters, vrienden en buurtgenoten, vereerders van St. Leonardus uit Beek en Donk en wijde omgeving.

Deze feestelijke viering voert ons meer dan honderden jaren terug toen De Donck een belangrijke bedevaartplaats was van de H. Leonardus, de patroon van onze gesloten Leonarduskerk en de patroon van ons gilde. In de loop der jaren is de verering van de H. Leonardus over heel Europa verspreid.

 

De Eucharistieviering werd opgeluisterd door de dames van het Leonarduskoor o.l.v. Jolanda Vos met orgelbegeleiding van Tony Werners’

De Donckse Wij-ing is een jaarlijks terugkomend evenement en vind plaats op de laatste zondag in mei. In 2020 zal dit dus plaats vinden op zondag middag 31 mei 2020 om 10:00 uur.

1 2 3