Anno 1422
Gilde Sint Leonardus
Beek en Donk

Het laatste nieuws van het gilde Sint Leonardus.

Fietse mee 2018-1

 

2e Pinksterdag: Fietste Mee voor het goede doel Ikwhezi Lokusa 

Laarbeek - Ook dit jaar organiseert de Stichting Goede Doelen Laarbeek de Fietste Mee op op Tweede Pinksterdag, 21 mei 2018. Een 35-kilometer lange fietstocht met drie tussenstops voor het hele gezin. De opbrengst komt dit jaar ten goede aan Ikwhezi Lokusa, opgericht door de Missiezusters van het Kostbaar Bloed die actief zijn in het klooster in Aarle-Rixtel.

Het St. Leonardusgilde en Scouting Beek en Donk hebben de stichting Goede Doelen Laarbeek opgericht om lokale kleinschalige ontwikkelingsprojecten of maatschappelijke instellingen te ondersteunen. Deelname aan de Fietste Mee kost € 3,- euro. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen gratis met hun ouders meefietsen. Let op: het is enkel mogelijk om contant te betalen.

Goede doel van de Missiezusters in Aarle-Rixtel

De opbrengst gaat dit jaar naar het goede doel Ikwhezi Lokusa, een rehabilitatie- en ontwikkelingscentrum in Zuid-Afrika. Dit centrum is in 1972 opgericht door de Missiezusters van het Kostbaar Bloed, actief in het Missieklooster Heilig Bloed in Aarle-Rixtel. Hiermee helpen zij kinderen met een lichamelijke beperking in de Oostkaap van Zuid-Afrika. De kinderen leren vaardigheden en krijgen na afloop van de opleiding een ‘starterskit’ om zelfstandig geld te gaan verdienen met kralenwerk, lederwerk, kledingmakerij of pottenbakken. 

Het geld dat met deze 29e Fietste Mee wordt opgehaald, wil Zuster Maria Corda gebruiken voor een loopband, hometrainer en muzieksysteem in de gymzaal. Het is voor de studenten van groot belang om de lichamelijke gezondheid zo goed mogelijk op pijl te houden.

Zoals voorgaande jaren start de Fietste Mee bij de blokhut van Scouting Beek en Donk. Inschrijving vindt plaats op de dag zelf, voorafgaand aan de start. Hier ontvangen deelnemers de familieroute een routeblad. Na afloop van de fietstocht zijn de deelnemers uitgenodigd voor een drankje op het terras bij Scouting Beek en Donk.  

Praktisch

Datum: Tweede Pinksterdag, maandag 21 mei 2018

Starttijd: tussen 11.00 uur en 13.00 uur
Startlocatie: Blokhut Scouting, IJsweg 1, 5741 BX Beek en Donk
Inschrijfgeld: € 3,- euro, contant betalen (< 12 jaar gratis)

Het bestuur van de stichting Goede Doelen Laarbeek heeft weer een prachtige en veilige route uitgezet en nodigt iedereen, jong en oud, uit om deel te nemen.

Geplaatst op 28 april, 12:55, laatst bewerkt op 30 april, 14:03.

Brabants wipschieten 25 maart 2018

Seizoen Brabants wipschieten Kring Peelland 2018 geopend.

 

Bij het sint Antonius gilde in Beek en Donk is op zondag 25-03-2018 de tweede wedstrijd Brabants wipschieten geweest. De prijzen werden verschoten onder de 20 aanwezige schutters. Onder zeer goede weersomstandigheden werd de gezellige wedstrijd verschoten. Als grote winnaar kwam Gerard van de Linden van het Sint Servatius gilde uit Lieshout uit de bus, hij werd kampioen en eerste bij de bejaarden en ook de zesde prijs personeel was voor hem. Henk van der Velden van het Onze Lieve Vrouwe gilde uit Aarle-Rixtel werd eerste personeel en reserve kampioen. Annie Rovers van het Sint Léonards gilde uit Beek en donk werd vijfde op het onderdeel vrije Hand. Hans van der Boomen van het sint Antonius gilde uit Gemert werd zesde op het onderdeel Vrije Hand.

Het viertal werd gewonnen door het sint Léonards gilde uit Beek en Donk met de schutters Henk van der Velden (gastschutter)Jan Rovers Annie Rovers en Geertjan van Rixtel. De volgende wedstrijd Brabants wipschieten vind plaats bij het Onze Lieve Vrouwe  gilden op “t’ jan van Doorenpaviljoen” nabij het Hagelkruis in Aarle-Rixtel op zondag 8 april  2018 aanvang 13:00 uur. Uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld.

 Foto rechts : Gerard van de Linden van het Sint Servatius gilde uit Lieshout.

Tekst Henk van de Velden OLV Gilde Aarle-Rixtel.

 

Geplaatst op 4 april, 08:22, laatst bewerkt op 4 april, 08:33.

Jaarvergadering 17-02-2018

 

Jaarvergadering 17 februari  2018 Gilde St.Leonardus

Zaterdag j.l. heeft het gilde St. Leonardus haar jaarvergadering gehouden in ’t  Huukske. Traditiegetrouw begon deze vergadering met een gebedsdienst in de Leonarduskapel  aan de Goorloop. Onze gildepastor ging voor in deze viering. Al in zijn begroeting memoreerde hij dat ons samenzijn overschaduwd  werd door het overlijden van onze gildezuster Martina van Rixtel. 

Ook in de voorbede werd bijzonder aandacht aan haar besteed. Omdat de vasten reeds begonnen was werd  deze gebedsdienst gekoppeld aan het paasfeest. Bij het begin van de viering werd de paaskaars plechtig gedoofd, want een tijd van bezinning is aangebroken. En het verdorde palmtakje werd naast de paaskaars gelegd  om te wachten op nieuw leven, op het groen van de lentetakken.

Om kwart over twee begon de vergadering. Het eerste punt dat tot discussie kwam was de transparantie van het exploitatieoverzicht. Maar al gauw werden de gelederen gesloten en werd met een hartelijk applaus de exploitatie en de begroting goedgekeurd. Meteen werd de herbenoeming van André van Nunen ter discussie gesteld. Met algemene stemmen werd hij voor een periode van 4 jaar weer benoemd als penningmeester. Opnieuw klonk een daverend applaus en André kan met een gerust hart de financiën van het gilde regelen.

Verder werden de 18 al geplande activiteiten voor het komende jaar besproken en toegelicht. Voor het Gilde Sint Leonardus is er weer een variërend en druk jaar voor de boeg.

Nog even werd de teerdag besproken. Vanaf dit jaar willen we die laten beëindigen na een excursie terwijl in de loop van het jaar nog een feestmiddag wordt georganiseerd. Dit gaat verplaats worden naar de zomeravonden.

Om zes uur kon de voorzitter de vergadering beëindigen en was er nog ruimte om een glaasje te drinken. Hierna druppelden de gildezusters binnen en namen wij samen deel aan een goed verzorgde koffietafel.

 

Geplaatst op 23 february, 16:31, laatst bewerkt op 26 february, 19:06.
Nieuwere berichten » «Oudere berichten