Notice: Trying to get property of non-object in /home/vhosting/f/vhost0026216/domains/gildesintleonardus.nl/htdocs/www/view/functions.php on line 507

Notice: Undefined index: nameless in /home/vhosting/f/vhost0026216/domains/gildesintleonardus.nl/htdocs/www/view/functions.php on line 509

Notice: Trying to get property of non-object in /home/vhosting/f/vhost0026216/domains/gildesintleonardus.nl/htdocs/www/view/functions.php on line 507

Notice: Undefined index: nameless in /home/vhosting/f/vhost0026216/domains/gildesintleonardus.nl/htdocs/www/view/functions.php on line 509

Notice: Trying to get property of non-object in /home/vhosting/f/vhost0026216/domains/gildesintleonardus.nl/htdocs/www/view/functions.php on line 507

Notice: Undefined index: nameless in /home/vhosting/f/vhost0026216/domains/gildesintleonardus.nl/htdocs/www/view/functions.php on line 509
Laatste nieuws - Gilde Sint Leonardus
Anno 1422
Gilde Sint Leonardus
Beek en Donk

Het laatste nieuws van het gilde Sint Leonardus.

Federatie Wedstrijden 2017

Han Konings federatiekampioen standaardrijden.

Op zondag 17 september jl. vonden de federatiekampioenschappen plaats. Dit jaar werd het georganiseerd door het Gilde Sint Joris Stratum, Eindhoven. Hier strijden de beste uit de 6 kringen van de Noord-Brabantse Federatie om de
titel Federatiekampioen. Het betreft de onderdelen Vendelen, Trommen, Bazuinblazen en Standaardrijden.
Han Konings, gildebroeder van het Gilde Sint Leonardus, deed mee aan het onderdeel standaardrijden en als nevenactiviteit aan de wedstrijd Ringsteken. Han behaalde met zijn paard Timen de 1e prijs met het standaardrijden en de 2e prijs bij het ringsteken.

Een fantastische prestatie. Tijdens het Landjuweel in Soest op 3 september jl. wist Han ook
al de eerste prijs te bemachtigen in de optocht en de derde prijs bij ringsteken. Of hij het van zijn vader heeft, weten we niet, maar Han is voor ons gilde een heel belangrijke aanwinst.

Gilde Sint leonardus      

Geplaatst op 18 september, 18:59, laatst bewerkt op 18 september, 20:40.

Verslag kermis 2017

Mario van den Elsen voor de derde keer

Koning van het Gilde St. Leonardus.

Zaterdag jl. 9 september 2017 was het weer een spannende dag voor het Gilde St. Leonardus Beek en Donk.

’s Morgens om 9 uur vertrokken we al naar onze afgaande koning Geert-Jan van Rixtel( Bzn), gevolgd door een gebedsdienst  in onze Leonarduskapel aan de Goorloop. In zijn overweging benadrukte onze Gildeheer dat we geen zorgen moeten maken over ons lichamelijk welzijn, maar ons meer moeten richten op ons geestelijk welzijn en het welzijn van de hulpbehoevenden in onze samenleving.

Terug op schietterrein ’t Wipke, hadden onze gildezusters alles weer klaar staan om samen met hen en enkele genodigden te genieten van een heerlijke maaltijd, bestaande uit erwtensoep met broodjes.

Om 13.30 uur startte het officiële programma met de wijding van de vogel en een drievoudige rondgang  om de koningsvogel. Gildeheer Franklin De Coninck, burgemeester Frank v.d. Meijden en de afgaande koning losten de eerste schoten, gevolgd door alle gildebroeders op volgorde van leeftijd.

Hierna werd de strijd aangebonden door een tiental gildebroeders. Al heel gauw, na het zestigste schot, werd het laatste stukje van de vogel neergehaald door onze gildecommandant Mario van den Elsen, die voor de derde keer de koningsketting kreeg omgehangen. Mario, van harte proficiat en wij wensen jou weer een heel gezellig koningsjaar toe.

Direct na de installatie van de nieuwe koning begon het prijsschieten. De 15 levensmiddelenpakketten vielen op de volgende nummers:

258  407  544  800  805  822  919  1020  1045  1224  1402  1435 1624  1688  1762.

Voor zover de prijzen niet persoonlijk zijn bezorgd, kunnen die worden afgehaald bij Jan Rovers, Margrietstr.5 te Beek en Donk, tel. 0492-463005.

Bij het kruisschieten wisten de volgende personen een zilveren kruis te bemachtigen: Erwin van der Bruggen, Piet Rovers en Willy v.d. Heijden.

De jeugd kermiskoning werd Kian van Berlo en de medaille werd toegekend aan Lars van Ham. Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd.

Toen begon de laatste activiteit: het schieten van de kermiskoning(in). Het werd erg spannend en Ine van Dinteren schoot het laatste stukje van de vogel er af en mag zich het hele gildejaar kermis- koningin van het St. Leonardusgilde noemen. De nieuwe koning hing haar de rode sjerp om en zij ontving van de voorzitter de symbolische handboeien van Leonardus. Verder nodigde hij haar uit het hele gildejaar bij alle belangrijke activiteiten aanwezig te zijn.

Ine, wij vinden het geweldig dat jij een jaar lang onze kermiskoningin bent. Jij was al erg betrokken bij het gilde maar dat wordt nu nog eens extra bevestigd. Van harte proficiat en wij hopen dat je erg zult genieten van deze titel.

 

Gilde St. Leonardus Beek en Donk.

 

Geplaatst op 12 september, 12:20, laatst bewerkt op 12 september, 13:29.

Aankondiging kermis 2017

Gilde St. Leonardus viert kermis

 De Beek en Donkse Kermis komt er weer aan. Zowel jong als oud kan zich uitleven op de verschillende attracties op het Piet van Thielplein. Maar ook het Gilde St. Leonardus heeft op kermiszaterdag 9 september een mooi programma op het schietterrein ’t Wipke. Het wordt beslist een heel spannende middag. Wie wordt de nieuwe koning van het gilde???   Of schieten we deze keer ook voor  een keizer? Die mogelijkheid zit er dit jaar dik in, want twee gildebroeders staan hiervoor op de nominatie Jan Huijbers is vier keer koning geweest en Geert-Jan van Rixtel (Bzn) heeft zich twee keer achtereenvolgens tot koning geschoten.  Als een van deze twee gildebroeders de vogel naar beneden haalt, wordt hij nu koning en zal hij in het  lopende koningsjaar tot keizer (voor het leven) gekroond worden.

Na de installatie van de nieuwe koning vindt het prijzen- en het zilverenkruisenschieten plaats. Loten kunnen hiervoor nog worden gekocht totdat het schieten begint. .En dan wordt het weer erg spannend: wie wordt de nieuwe kermiskoning of kermiskoningin???

Ook voor de jeugd onder de 18 is er de mogelijkheid om te schieten met een luchtgeweer.

Kom op zaterdagmiddag met z’n allen naar het Wipke om getuige te zijn van de uitslag van de diverse wedstrijden.

U bent van harte welkom vanaf 13.00 uur.

 

Programma van het gilde Sint Leonardus zaterdag 9 september

Ochtendprogramma Gilde Sint leonardus.

Bijeenkomst gildebroeders op het schietterrein ’t Wipke.

Ophalen afgaande koning, Geert-jan van Rixtel Bzn.

·                Vendelgroet.

·               Koffie en een borrel.                                 

·               Bezoek aan de Leonarduskapel.

  

13.00 uur: ontvangst van de gasten op ’t Wipke. Er is dan nog een mogelijkheid voor het kopen van puist- en                   kruisloten.

13:15 uur  Aanvang koningsschieten gilde Sint Leonardus.

                  Als de vogel gevallen is wordt de nieuwe Koning geïnstalleerd.  

+/- 15.30 uur: Jeugdgeweerschieten met luchtbuks.  xx – 17 jaar

+/- 15.30 uur: puistschieten.

16.00 uur: koningskruisen schieten. Kruisloten moeten voor 15.30 uur gekocht zijn.

18.00 uur: kermiskoning(in) schieten. Iedereen vanaf 18 jaar mag hieraan meedoen.

  Gilde St. Leonardus Beek en Donk

 

 

Geplaatst op 24 augustus, 15:51, laatst bewerkt op 25 augustus, 07:46.
Nieuwere berichten » «Oudere berichten